Frivilliga Radioorganisationen

FRO Stockholm

Välkommen till FRO Stockholm

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.FRO finns över hela landet och har en organisationen vars bas är självständiga regionala och lokala föreningar. Vi kallar dessaför förbund respektive avdelningar.

FRO Stockholm är ett av dessa förbund. Vårt geografiska verksamhetsområde sammanfaller med Stockholms län. Förbundet har lokala avdelningar som geogrfiskt omfattar området ifrån Norrtälje i norr till Västerhaninge i söder och Nykvarn i väster. Medlemmar som har lämpliga kunskaper i sambandstjänst eller är beredd att delta i anpassad utbildning, kan teckna avtal för tjänstgöring i kris och krig, hjälpa till vid skallgång, skogsbränder,naturkatastrofer och andra situationer i fred, räddningstjänst eller andra samhällsfunktioner behöver ett förstärkt samband.

Vårt förbund har, tillsammans med våra grannförbund, ett särskilt ansvar för rekrytering av frivilliga till en sambandsenhet som etableras med utgångslokalisering till Enköping. Skapandet av denna grundas ursprungligen på ett uppdrag från Myndigheten för  samhällsskydd och beredskap (MSB), men inriktningen är numera att ansvaret bör ligga på länsstyrelsen.

Utöver uppdraget rörande sambandsenheten, kvarstår vårt tidigare uppdrag för Försvarsmakten, där vi har bemanningsansvar för i första hand tretton befattningar i 6 hemvärnsbataljoner. Det avser ledningssystembefäl, chef och ställföreträdande chef för sambandsgrupp, sambandstekniker och signalister. 

Alla som är bosatta i Sverige kan bli medlemmar i FRO - män, kvinnor, ungdomar och barn.  
För avtalsbefattningar i Försvarsmakten krävs dock svenskt medborgarskap och att man uppnått 18 års ålder
.

Migrering till nya webben

DENNA SIDA UPPDATERAS INTE LÄNGRE, INFO FINNS PÅ

https://www.fro.se/association/fro-stockholm/

 

sthlmFör att logga in, gå till sidan, länken ovan. Klicka på Logga in på det blåa fältet upptill (se bilden). Följ instruktionerna.

OBS Eftersom vi (= förbundet) inte "äger" systemet och inte har tekniska bakgrunden så kan vi inte ha support om ex.vis inlogg inte funkar. Man kan vända sig till centralkansliet på fro@fro.se 

Förbundsbladet

Skärmavbild 2019 12 09 kl. 19.46.36

Det senaste numret av Förbundsbladet kan du läsa via denna länk. I det finns bland annat kallelse till förbundets stämma, samt mycket annat. Trevlig läsning önskar redaktörerna.

IX arrangerar GnuPG nyckelsigneringsträffar.

Skärmavbild 2019 09 29 kl. 15.47.07
Använder du kanske redan eller vill du använda dig av krypterad epost ?
Vi har tidigare sagt att vanlig (okrypterad) epost är lite som att skicka vykort. "Alla" kan läsa texten och se avsändaren och mottagren.

IX arrangerar GnuPG nyckelsigneringsträffar.
Använder du OpenPGP-kompatibel programvara, exempelvis GnuPG, för att kryptera och/eller signera mejl och filer eller är du intresserad av kryptering i allmänhet? Kvarvarande träffar under 2019: 14:e oktober samt 2:e december.

Vi (IX) håller till i UFS lokal på Polhemsgatan 38 på Kungsholmen. Signeringen kör vi kl 19:00, men vi finns på plats från kl 17:30 om du vill ha hjälp med att komma igång med kryptering eller om du bara vill umgås. Om ytterdörren inte är uppställd så slå en signal till 08-107700 så kommer vi och öppnar. Mer information hittar du på https://ix.ufs.se/. För att underlätta signeringen är det bra om du har med dig lappar med information om din nyckel inklusive nyckelns fingeravtryck utskrivet på lappar som du kan dela med dig av.

Välkomna!

Vill du veta mera om PGP, en av teknikerna för att kryptera epost så lyssna på klippet nedan 

https://hwcdn.libsyn.com/p/f/7/7/f77af979db51ad3a/bsp_s01e034.mp3?c_id=51859793&forcedn=attachment&cs_id=51859793&expiration=1569272134&hwt=9d9bdb3183f71beebfb1687545070f92

Upprop till FRO Stockholms funktionärer !

Nu går tiden fort och "snart" är det jul och en ny årsstämma väntar. Detta innebär att Verksamhetsberättelsen måste skrivas av de funktionärer, som har ett ansvarsområde. Det är dags att börja, för att inte få tidsbrist. Lägg in en notering i Er kalender hälsar Förbundordföranden.

Öppet Hus FRO Stockholm

FRO Stockholm har "öppet hus" i Grimsta varje torsdag mellan 12:00 – 21:00. Notera dock att om det inte finns besökare i lokalen omkring 19:00 – 19:15 så stängs det för dagen.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök