Frivilliga Radioorganisationen

FRO Stockholm

siluettsth600ny

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade.
Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. FRO Stockholm bemannar Hemvärnet med sambandsbefattningar inom Livgardesgruppen och Södertörnsgruppen. Inom samhällets krisberedskap erbjuder vi bl a våra 26 kommuner och Länsstyrelsen tillgång till ett länstäckande sambandsnät med egen utrustning på egna frekvenser. Vi har även en MOLOS bandvagn med utbildad besättning i beredskap.

 

Nu startar vi FRO Södertörn!

Bild på Thomas Engström.
Thomas Engström
Ordförande
FRO Södertörn

Thomas Engström, som många FRO:are känner igen sedan tidigare, har tillsammans med såväl FRO:are som andra radiointresserade och nyblivna medlemmar i FRO bestämt sig för att starta en ny avdelning i FRO Stockholm, nämligen FRO Södertörn.

Med bas i Haninge är ambitionen är kunna stödja Haninge kommun med kommunsignalister och stödja de frivilligresurser som finns idag, bland annat FRG Haninge med sambandsresurser. FRO Södertörn är också intressserade av amatörradio, all form av licensfri radiokommunikation samt digital radiokommunikation (i synnerhet DMR) och datakommunikation i allmänhet.

Man har ambitioner att ordna med radiodagar, både för amatörradio, licensfri radio och radionät i FROs regi. Man avser även utbilda signalister.

Thomas hoppas att avdelningen kan stödja FRO Stockholms sambandsverksamhet i vid olika de många event där FRO hjälper till - "vi är ju ett förbund så det är klart vi hjälps åt!".

Snart kommer FRO Södertörn att kunna flytta in i nyrenoverade lokaler som Haninge kommun upplåter. FRO Södertörn kommer att dela lokaler med Stockholm läns Radioamatörer och Thomas, som är djupt engagerad i bägge organisationerna, tycker det är positivt att man kan jobba tätt ihop. Thomas hoppas framför allt att fler sändaramatörer får upp ögonen för FRO:s viktiga verksamhet.

Man har haft ett konstituerande styrelsemöte, och förbundsstyrelsen kommer att ta upp frågan om anslutning på kommande styrelsemöte. En hel del praktiska detaljer återstår och Robert Lind och Linus Ericsson i förbundsstyrelsen kommer hjälpa FRO Södertörn att bli en avdelning i förbundet på ett bra sätt.

Södertörn?

Den inledande ambitionen från FRO Södertörn är att ha ett avdelningsområde från Nynäshamn i söder till Nacka i öster eftersom man har medlemmar i hela detta område, med basen i Haninge. Thomas är dock öppen för viss revidering från förbundsstyrelsens sida i fråga om gränserna - alldeles oavsett var man bor i Stockholmsområdet är det ju lätt att ta sig till den avdelning man helst vill engagera sig i.

Styrelse för FRO Södertörn

Ordförande: Thomas Engström
Vice ordförande: Mikael Eriksson
Sekreterare: Maria Oscarsson
Kassör: Stefan Nilsson
Ledamöter: Jonas Larsson, Sande Lasarov
Suppleanter: Magnus Wiklund, Thor-Björn Gahlin

Bli medlem!

Vill du bli medlem i FRO Södertörn? Avdelningen finns ännu inte formellt som en del av FRO, men gå till Bli medlem i FRO och välj förbund FRO Stockholm och ange att du vill bli medlem i avdelningen FRO Södertörn under "övrigt" så löser vi det!

Så snart som möjligt kommer FRO Södertörn få tillgång till hemsida här under fro.se och officiell epost-adress. Under tiden kan intresserade medlemmar delta i FRO Södertörns grupp på facebook

Välkomna, FRO Södertörn! Roligt att ni är intresserade av att utveckla radioverksamheten i Stockholms län!

Hej Hemvärn!

Bild på Rikard Johnels i M90-uniform och basker.
Rikard Johnels
Samordnare hemvärn
FRO Stockholm

Förbundsstyrelsen kommer under hösten att kontakta samtliga bataljoner och andra enheter i Stockholms län där vi har rekryteringsansvar för signalister med flera tjänster.

Säg hej!

Är du signalist eller annat inom hemvärnet i Stockholms län? Kontakta genast Rikard Johnels som är förbundsstyrelsens kontaktperson för militär verksamhet. Rikard är själv verksam signalist på ett kompani nära dig! Vi är mycket intresserade av att höra dina tankar och åsikter, och guidar dig gärna rätt i djungeln av intressanta utbildningar och kurser.

Repetera kom

Är ditt kompani lite ringrostigt och skulle behöva repetition inför kommande övningar? Hör av er så hjälps vi åt att ordna fram en kväll eller dag med genomgång och repetition av kortvågsradio eller RA-180.

Intresserad av att börja?

Är du intresserad av att bli signalist i hemvärnet? Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss snarast!

Klart slut!


Telekrig och flygvapen

Torsdagen den 6 oktober är det informationskväll hos SL0ZS, FRO Stockholm, i våra lokaler i Grimsta, Vällingby. Färdväg http://stockholm.fro.se/f44-grimsta

”Telekrig i allmänhet och Flygvapnet i synnerhet.

Föredragshållare är Lennart Carlsson, tidigare radarjaktledare; kunnig om svenska flygplan och luftförsvarsystem.

Föranmälan till jan.lennstrom@fro.se. Begränsat antal platser.

Med vänliga hälsningar

Jan Lennström

Mer information

Läs mer inom teknik, militärt, krishantering, FRO mm

 

 

 

 veckobrev

Veckobrevet

En kort sammanställning av vad FRO Stockholm med samarbetspartners kan erbjuda i närtid. Veckobrevet skickas ut per epost till dom er som prenumurerar.

Klicka på bilden och läs den även här.

 w32e

Radiobulletinen

Varje måndagskväll kl 21.30 sänds en bulletin på R!2 (434,900/432,900 MHz) och R0 (145,600/145,000 MHz) repeatrarna

Klicka på bilden och läs den även här

 hvloga

Försvarsinformation

Via vår Grimstaserver hämtas aktuell information från Försvarsmakten men även anna militär information utifrån

Klicka på bilden och läs

 msblogo

Krisinformation

Från MSB kan du här läsa om aktuells kriser i Sverige

Klicka på bilden för att läsa

 frologo

FRO centralt

Klicka på bilden för att läsa aktuella artiklar centralt, centrala kurser och aktiviteter i hela landet

GRIMSTA

Aktuellt från vår Grimstaserver

Här sammanställer vi smått och gott från andra källor om teknik, radio, militärt mm som vi tror intresserar dig. Informationen uppdateras löpande

Klicka på bilden och läs mer.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök